Bolina

Uitvaart en corona

Helaas is er op dit moment in ons land een grote crisis gaande. Het coronavirus heeft gevolgen voor de manier waarop afscheid van een overledene wordt genomen. Er zijn regels waaraan wij ons moeten houden op het moment dat een geliefde van u overlijdt. Dat is ontzettend jammer en niet zoals we dat gewend zijn. Ik kijk in deze moeilijk periode graag samen met u naar wat er nog WEL mogelijk is om het afscheid van uw dierbare zo persoonlijk mogelijk te maken. Gebaande paden moeten we misschien anders gaan lopen. Alles in overleg met u. Daarvoor is alle tijd en ruimte.

Ik vind het belangrijk u informatie te geven over een uitvaart tijdens de coronacrisis. Op deze pagina vindt u antwoord op de belangrijkste vragen. Heeft u een vraag die er niet tussenstaat? Bel of mail mij gerust.

IMG 20200425 WA0001

Als een dierbare overlijdt komt u dan nog wel de uitvaart persoonlijk met ons bespreken?

Als uw dierbare overlijdt kunt u mij bellen nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld. Ik kom dan zo snel mogelijk naar u toe.Tijdens de dagen voor de uitvaart zal ik dat blijven doen als dat echt noodzakelijk is. Belangrijk is wel dat het overleg voor de uitvaart plaatsvindt met een kleine groep mensen (maximaal drie). Ik zal ook veel telefonisch en per mail met u overleggen. Natuurlijk ben ik op de dag van de uitvaart ook aanwezig!

Als blijkt dat uw dierbare is overleden aan het coronavirus dan gelden er andere regels. Ik zal u daar aan de telefoon uitgebreid over voorlichten.

Kan de overledene nog thuis worden opgebaard?

Gelukkig kan dat nog. Het is wel belangrijk dat als u thuis bezoek ontvangt u maximaal drie mensen per keer ontvangt. Ook is daarbij de 1,5 meter afstand houden noodzakelijk. Opbaren in een rouwcentrum is ook nog mogelijk. Ook daar gelden per locatie verschillende regels die ik u kan uitleggen.

Wat zijn de mogelijkheden voor het houden van een afscheidsplechtigheid?

Gelukkig is het zo dat op dit moment een afscheidsplechtigheid met maximaal 30 personen nog is toegestaan. Per locatie is er wel verschil. Als ik de uitvaart met u bespreek kan ik u per locatie vertellen wat wel en niet is toegestaan. Het afscheid kunt u nog steeds invullen zoals u dat zelf wilt. Daarin is niets veranderd. lk zal samen met u  zoeken naar mogelijkheden om de afscheidsplechtigheid in het teken te laten staan van het leven van uw dierbare en alles wat hem of haar zo bijzonder maakte.

Wat is er mogelijk rondom condoleren?

In Nederland schudden wij op dit moment niet elkaar de hand. Ook bij een overlijden kan dit helaas niet. Er zijn echter wel andere mogelijkheden om iemand te condoleren. Een aparte condoleance houden is op dit moment niet mogelijk. Als deze crisis achter de rug is kunnen we, als u dat wenst, samen kijken naar mogelijkheden om uw dierbare te herdenken.

Voor iedereen is deze periode erg onzeker. Er komt zoveel op ons af. Misschien is deze periode voor u extra zwaar omdat een geliefde in uw omgeving binnenkort komt te overlijden. Of u wordt geconfronteerd met het afscheid van uw eigen leven. U kunt mij altijd bellen of mailen om uw vragen te stellen. Ik ben 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: 06 23 4819 42 en via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..