bolina aalderink kop 1

Het is best lastig uit te leggen aan mensen hoe ik werk en wat ik kan betekenen tijdens de uitvaartweek. Een uitvaart is erg persoonlijk. Dan is het wellicht fijn om te lezen hoe naasten mijn begeleiding ervaren hebben.


Geplaatste ervaringen

Esther Plomp
Mijn moeder is op 12 augustus overleden en Bolina heeft voor ons de uitvaart geregeld. Bolina is een warm persoon die alle tijd voor je heeft. Ze luistert goed naar de wensen en geeft advies over de mogelijkheden. We konden haar altijd tussendoor bellen of mailen als we vragen hadden. Tijdens de uitvaart heeft ze heel mooi gesproken. Na een aantal weken hebben we nog een afronden gesprek gehad. Dit was heel fijn, je voelt bij haar dat ze erg betrokken is en er echt voor de familie is.
Wij raden haar dan ook aan, ze is echt heel goed in haar vak. Mede door Bolina kijken wij terug op een mooi afscheid van onze moeder.

 

Remco Willemsen
Op 13 oktober 2018 is 49 weken na onze (schoon) vader ook onze (schoon) moeder overleden. Niet het moment om volledig helder en overzichtelijk een uitvaart te gaan organiseren, werd ik getipt door vrienden die positieve ervaringen hebben met Bolina. Ze stond inderdaad gelijk voor ons klaar en binnen een oogwenk zaten wij thuis bij haar aan de eetkamer tafel. Wat erg praktisch was vanwege de afstand. Ook de ongemakken die de afstand met zich mee zou kunnen brengen zijn door Bolina uit de kunst opgevangen. Of het nou ging om bloemen ophalen of aanwezig te zijn tijdens het condoleren. Alles is mogelijk en overal word aan gedacht. Wij hebben zeer prettige ervaringen opgedaan met Bolina en bevelen haar iedereen aan.

 

Fam Van den Noort
31 januari stierf onze moeder /schoonmoeder en oma. Wij kenden Bolina alleen van dat zij in ons dorp woont. Wij wisten niet eens wat zij voor werk deed. Toen het al slecht ging met mijn schoonmoeder ging ik al vast kijken wie ik wilde om ons te helpen. Al snel zag ik in ons plaatselijke krantje haar foto staan, het trok mij gelijk aan. Haar gebeld dat ik een overlijden had en haar graag wilde voor de uitvaart. Bolina was er snel voor ons. Zij dacht mee en wat wij ook wilde niets was raar. Wij, als kinderen en kleinkinderen, hebben ook de mogelijkheid van haar gekregen om zelf dingen te doen. Ondanks dat afscheid nemen moeilijk is geeft zij zo veel vertrouwen en rust dat het afscheid nemen minder verdrietig lijkt. Ze voelt zo goed aan wat mensen willen, een heel bijzondere vrouw is het. Ook na de uitvaart geeft zij je nog steun en uitleg of wat je ook wilt. Zoek je een uitvaart verzorgster dan zou ik zeker voor Bolina gaan, ze is erg goed in haar vak.

 

lia pottker grotenhuis
In augustus hebben we afscheid moeten nemen van onze vader en opa van 96 jaar. Hij werd liefdevol verzorgd in het hospice te Warnsveld. Daar kwamen we in contact met Bolina Zij heeft onze wensen voor de uitvaart aangehoord en daarin meegedacht en ons super goed begeleid. Daarom kijken wij ondanks ons verdriet terug op een mooi afscheid van onze vader.

groet Lia

 

Januari jl hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieftallige man/vader/opa.
Wij hebben contact opgenomen met Bolina om te vragen ons te helpen met de uitvaart.
Bolina heeft ons stap voor stap begeleid, gesteund en geadviseerd. Vanaf het moment van overlijden tot de begrafenis en de nazorg. Ze heeft goed geluisterd naar onze wensen en hierdoor was de uitvaart een waardig en mooi afscheid.

Bolina was ook een goede steun voor de kleinkinderen. Ze bereid ze voor, verteld wat er allemaal gebeurd en laat van de spannende/verdrietige kant ook de mooie kant zien. Ze kregen ook een boek waar ze hun emoties, ervaringen en mooie herinneringen in op konden schrijven.

Bolina is als uitvaartverzorgster een zeer fijn persoon om je te helpen met het verlies van een naaste en alles wordt van A tot Z geregeld.

 

José Frederiks
Na het overlijden van onze (schoon)moeder en (overgroot)oma hebben wij Bolina gevraagd de uitvaart te regelen. Zij heeft dit heel zorgzaam en liefdevol gedaan. Alles werd tot in details besproken, Bolina gaf tips en adviezen, maar liet ons de uiteindelijke beslissing nemen. Ze reageerde snel op mail en telefoon en kwam vaak langs om dingen te bespreken. Ze stond 24 uur per dag voor ons klaar!

 

L.P.Korstanje
Onze moeder is op een zaterdagavond overleden. Bolina was direct aanwezig en nadat ze had geregeld dat onze moeder naar het uitvaartcentrum werd gebracht, hebben we die nacht de begrafenis in grote lijnen georganiseerd. We hadden veel speciale wensen, waaronder een uitgebreide condoleance en een afscheidsdienst in besloten kring bij ons thuis. Het was voor Bolina geen enkel probleem om die wensen in te vullen en heeft daarbij een aantal goede en praktische ideeën ingebracht. De daaropvolgende dagen heeft zij ons zeer vakkundig, flexibel en adequaat bijgestaan en op een zeer prettige wijze met ons samengewerkt. Mede dank zij haar kijken we terug op een mooi en een waardig afscheid van onze moeder.

 

Mei jongstleden is mijn vader na een zeer kort ziekbed overleden op 83 jarige leeftijd.
Aangezien ik het enigste kind van mijn ouders ben, kwam het regelwerk direct op mij af.
Via internet had ik bij diverse uitvaartorganisaties een offerte aangevraagd en prijzen en de daarbij behorende kleine lettertjes varieerden flink.
Gelukkig sprak de verpleegkundige die de palliatieve sedatie van mijn vader regelde, over een zeer goed bekend staande en gedreven startende uitvaartverzorgster Bolina Aalderink.
Mijn vader stierf de vrijdagnacht om drie uur. Om zes uur heb ik Bolina gebeld en zij is onmiddellijk naar ons toegekomen en heeft gelijk alle noodzakelijke gebeuren in touw gezet.
Er vielen gelijk heel veel kopzorgen van mij af!
Bolina is inderdaad zeer gedreven, kundig en vooral meelevend, kortom ik had mij geen betere uitvaartverzorging kunnen voorstellen.
Zij heeft alles tot in de puntjes voor ons verzorgd en wij als naasten hebben daardoor een zeer prachtige uitvaart van mijn vader gehad.
Ik ben blij dat ik door aanbeveling van de verpleegkundige bij Bolina terecht ben gekomen.
Bovendien is zij als startend ondernemer zeer concurrerend ten opzichte van andere gesettelde uitvaartbedrijven.

Met vriendelijke groet.

 

Uitvaart

Enige tijd voor zijn overlijden had onze op leeftijd zijnde vader aangegeven dat hij zijn begrafenis geregeld wilde hebben door Bolina Aalderink uit Eefde. Haar naam was hij tegengekomen in een brochure die ging over de beurs Rondom uitvaart die door haar werd georganiseerd. Direct na het overlijden van onze vader hebben wij Bolina uitgenodigd voor een oriënterend gesprek; niemand van de kinderen kende Bolina, noch in persoon, noch in haar rol als uitvaartverzorger. Van meet af aan kregen wij een goed gevoel over de wijze waarop zij inspeelde op de wensen en ideeen van de nabestaanden bij het voorbereiden van de begrafenis. Zeker gezien het feit dat de meningen van de kinderen op relevante onderdelen nogal verschilden.

Unaniem waren diezelfde kinderen het eens over de vraag wie de uitvaart van vader moest regelen: Bolina. En het moet gezegd, de uitvaart is perfect geregeld , met name door de wijze waarop zij de regie voerde, zonder daarbij in dit familiegebeuren op de voorgrond te treden. Ook wat betreft de “nazorg” terzake enkele organisatorische en administratieve onderwerpen gaf Bolina blijk de haar toevertrouwde rol als uitvaartverzorger met overtuiging en tot grote tevredenheid van de gehele familie uit te voeren.