bolina aalderink kop 1

Manier van werken

Als iemand die u liefhebt overlijdt dan ervaart u een wirwar aan emoties.De dagen tussen het overlijden en de dag van de begrafenis of crematie zijn ingrijpend. Er moeten keuzes gemaakt worden binnen een korte tijd. Als ik bij u kom luister ik naar waar u behoefte aan heeft.We overleggen in welk tempo u de keuzes wilt maken.Ik heb alle tijd voor u. Als er keuzes zijn gemaakt zorg ik ervoor dat het geregeld wordt.Naast al het regelwerk verlies ik niet de details uit het oog. Juist die details maken de uitvaart persoonlijk.Ik zal u ook aanmoedigen dingen zelf te doen.Wellicht maakt u zelf graag een boeket bloemen of vindt u het fijn om een gedicht te schrijven voor de afscheidsbijeenkomst. 

 

De eerste dag na het overlijden zal ik u ondersteunen bij het maken van keuzes rondom de opbaring van uw dierbare.Ook zullen we overleggen of er een crematie of begrafenis zal plaatsvinden. Het vaststellen van de datum, tijd en locatie van de afscheidsplechtigheid bepalen we ook zodat de rouwkaart kan worden gemaakt en verzonden. Als u een rouwadvertentie wilt laten plaatsen kan ik daarvoor ook zorgdragen. Bij alle keuzes die moeten worden gemaakt kan ik u verschillende mogelijkheden laten zien. Op deze manier kunt u tot weloverwogen keuzes komen.

 

Afscheidsplechtigheid
Als deze keuzes zijn gemaakt is er alle tijd en ruimte om na te denken over de invulling van de afscheidsplechtigheid. Het is zo belangrijk dat u afscheid neemt van uw geliefde op een manier waarop u later goed terugkijkt. Een afscheid dat recht doet aan het leven dat geleefd is.Er zijn diverse mogelijkheden om een afscheidsplechtigheid persoonlijk te maken.

Juist in het kleine zit vaak het bijzondere.

Uitvaart
Op de dag van de uitvaart zal ik u begeleiden en ondersteunen. Daarnaast zal ik het afscheid laten verlopen zoals we hebben afgesproken.

Nazorg
Een aantal weken na de uitvaart kom ik bij u langs om te informeren hoe het met u gaat en kunnen we terugblikken op de dag van de uitvaart. Het is ook mogelijk dat ik u verder help met alle zaken die geregeld moeten worden na de uitvaart.